top of page
Hekla Muotka
20210110_210935.jpg
20190915_130923.jpg

Tarinani

Lappi on aina ollut se pohjoisen perukan maaginen tarujen ja taikojen tyyssija. Lapin karu luonto, tunturit, kaamos ja yötön yö ovat luoneet tänne taianhohtoisen luonteensa aikojen alusta asti. Lappi on täynnä syvää henkistä voimaa. Valon ja varjon tasapainoa. Lapin luonto ja sen sielukas hiljaisuus avaavat tien sisäiseen tyyneyteen ja yhteyden suurempaan, yhteyden Maailmankaikkeuteen. Ymmärryksen, jossa kaikki olemme yhtä, samasta elämänlähteestä, samasta ytimestä.

 

Lapin maasta hyppäsi Hekla nuoruuden vimmalla, villillä uteliaisuudella maailman syliin itseään etsimään. Maailma otti vastaan, muokkasi ja muovasi. Kieputti, pyöritti, pureskeli terävillä hampaillaan, sulatti, takoi Lapin Akan, heitti takaisin Lappiin äitien ja isien maille. Jalat upposivat karuun kanervikkoon, maasta juuret nousivat, kietoutuivat tiukasti Akkaan, ottivat Akan omakseen. ”Paikkasi on täällä sukujesi sijoilla. Tiesi on tässä, Shamanistisella polulla. Lapin Henget oppainasi, esivanhemmat tukenasi”

Lapin Akkana shamanistitaiteilijana jatkan sukujeni akoitten ja ukoitten minulle viitoittamaa tietä. Äitini äiji Adolf Lehto rau´an taitaja, äitini serkku Uuttu Kalle Velhona sanojen soittaja loitsujen laulaja, isosetäni Arvid Muotka seisautti siveltimellään Lapin luonnon kauneutta, Fredrik ”Fetti” Muotka kaunosielu tarinoiden taituri ja mummuni Eliin kautta juureni kiemurtelevat Suonikylän saamelaisiin asti. Monia monia jo manan sijoille menneitä suuria ja pieniä sukujeni sieluja.

Henkisellä tiellä emme ole koskaan valmiita. Matka on mielenkiintoinen, toisinaan raskas ja enimmillään avokätisen palkitsevaa.  Matkan etapeilla pysähdytään vahvistamaan osaamistaan, jota muilla on tarjota, matkan varrella tavataan muita samaan suuntaan kulkevia, joiden avulla henkesi vahvistuu ja päämääräsi kirkastuu, matkan tienviittoina paperiin painetut viisaudet pitemmälle ehtineiden tässä elämässä olevien ja jo toiselle puolelle siirtyneiden kavalkadista.

Kaikilla meillä on yhteys suureen näkymättömään. Joillakin yhteys pysyy vahvana syntymästä kuolemaan, joillakin yhteys herkistyy elämäntilanteiden pakottamana tai kiireiden hellittäessä. Mystisen henkiyhteyden saavuttamiseen ei tarvitse olla tietäjien sukua. Kaikilla meillä on mahdollisuus, kukaan ei ole toistaan parempi. Samasta Rakkauden lähteestä kaikki olemme lähtöisin ja sinne kaikki palaamme kunnes maalliselta kierrokseltamme olemme valmiita.

Lapin Akkana teen loitsuja ja rituaaleja kaikenlaisiin tapahtumiin, mielikuvitus vain rajana. Tällä hetkellä repertuaarini on koostunut Lapin henkien seremonioista, Lapin siunaus riiteistä pariskunnille, saunarituaaleista, syntymäpäivärituaaleista ja Witun woima rituaaleista.

Teen tilauksesta lisäksi rumpuja lahjoiksi, matkamuistoiksi tai käyttörummuksi.

 

Järjestän rumpukursseja, yrttikursseja sekä luentoja ja työpajoja mm.mytologiasta, magiasta ja henkimaailmasta. Teen meedio- ja eläinkommunikaatioharjoitteluja asiasta kiinnostuneille.

Olen virallisilta koulutuksiltani ympäristösuunnittelija AMK, tapahtumatuottaja, eläintenhoitaja, sähkö- ja automaatioasentaja ja luonnontuoteneuvoja.

”Kunnioita Elämää elämällä. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa alusta. Rakasta”

bottom of page